Illustrasjonsbilde. Foto: Trafikkskilt.no

Trafikksikkerhet på Finnøyveien

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av: Ellinor Nerbø

Ser at Løksa er litt "bekymret" over trafikksikkerheten langs Finnøyveien. Den der deler jeg fullt ut bekymringen i. Hadde man satt opp flere veiskuldre og møteplasser med påbudsskilt så hadde nok litt vært bedre enn ingenting.

Da denne veien fikk sin "oppgradering" og dertil asfalt så nok de fleste at dette ble en litt for smal vei. Særlig er den det ved Karlsøybotnberga. Der blir det vel noe vanskelig å utbedre uansett hvor mye man kunne tenke tanken.

Da hadde det nok hjulpet litt med en stanse-plass lengre opp hvor man skiltet med "venteskilt", der den ene strekningen måtte vente på den andre. Dette er skilt man ofte ser ved broer.

Et slikt skilt hadde nok også gjort seg ved brua i Røttangen? Dessverre så ser man sjåfører, både de som kjører større transport og mindre for den del, som ikke ser ut til å inneha "ventevett", og noen ganger skal frem som om det er liv det gjelder. Folk må lære seg å ta ting litt mer rolig, da går det som oftest bra. Men at veien er litt i smaleste laget er jeg helt enig i.

Før denne veien fikk sin oppgradering med asfalt så hadde den et par millioner hull, og man spøkte med at man burde sette inn en tannlege med fyllmasse for en direkte rotfylling i form av å tette alle disse hullene, som også var et herk å kjøre på.
Nesten slik at man vurderte å sette opp et skilt med følgende tekst: " Ta ut gebisset, sett det inn når du kommer til parkeringen din". 

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.