Kulden stoppet ikke denne sportye gjengen fra å komme seg ut i det fine høstværet. F.v: Laila Johnsen, Georg Skogseth, Ann-Britt Mikkelsen, Peggy Øvervoll og Ivar Johnsen. Foto: Kristin Green Johnsen

Trening er sunt, året rundt

Mandagsmorgen satte folkehelsekoordinator Kristin Green Johnsen og samisk helsekontakt Peggy Øvervoll igjen kursen mot Musken. Med seg denne gang hadde de fysioterapeut Georg Skogseth. Målet for Muskenturene er å gi bygdas befolkning et frisklivstilbud.


– Vi er opptatt av å ha tilbud flere plasser i kommunen, og da er også Musken viktig, forteller Kristin Green Johnsen.

– Denne gangen ble det trekking av dekk, men her finns flere muligheter. Etter hvert ønsker vi også å benytte oss av treningsrommet på skolen.

– Det sosiale rundt treningen er også viktig, og vi opplever at Muskenfolk setter pris på dette tilbudet, sier folkehelsekoordinatoren.

Grusveiene i Musken er perfekte til dekktrening. Foto: Kristin Green Johnsen

En av de som benytter seg av tilbudet er Ivar Johnsen. Han er en sosial type og trives godt sammens med andre, og han er strålende fornøyd med at det kommer folk innover til Musken.

– Før treningen drakk vi kaffe i lag på skolen. Jeg liker å prate med folk, og det er artig å være i lag, sier Ivar.

Ivar er blind så for han betyr det mye å kunne trene sammen med noen andre.

– Det er artig at de kommer innover for å trene sammen med oss. Vi drar dekk og det går bare godt. Jeg tror vi skal være på treningsrommet neste gang, da skal jeg selvfølgelig være med, forteller Johnsen.

Ivar Johnsen er ihuga Lillestrøm-supporter, og han har selvfølgelig fått opp flagget før kveldens kamp. – Lillestrøm er det beste laget, jeg har holdt med dem siden ungdomsalderen, forteller han. Foto: Kristin Green Johnsen

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.