Steigen Ungdomsråd f.v. Tobias Røymo Strømsnes, John Sloan, Marte Aspevold Kristiansen og Elvira Aasjord Juul. Viktoria Kristoffersen og Ronja Møllevold var ikke tilstede, da Engeløybrua var stengt denne formiddagen som følge av sterk vind. Foto: Gjert-Are Valberg.

Av ungdom - for ungdom: Steigen ungdomsråd er i gang med planleggingen av UKM

Steigen ungdomsråd ber deltagere til UKM melde seg på innen 5. februar! – Det handler om å ha det gøy gjennom å skape noe sammen, sier leder i Steigen Ungdomsråd, John Sloan.


UKM – Ung Kultur Møtes er et offentlig kulturtiltak for ungdom mellom 13 og 20 år, og foregår hvert år over hele landet. Tiltaket får støtte over statsbudsjettet.

I Steigen er det ungdommene selv som styrer arrangementet. De har fridd til Steigen kulturskole om bistand med selve gjennomføringen, noe kulturskolen alltid har hjulpet til med. Det første innledende møtet ble avviklet på mandag denne uken.

Ungdomsrådet oppfordrer medelever til å melde seg på slik at en får et allsidig spenn i kulturaktiviteter ungdom i Steigen er opptatt av. Frist for påmelding er 5. februar. Samtidig henvender de seg til foreldrene om å motivere sine barn til å delta. 

– Det blir en dag med god stemning, lover leder av Steigen Ungdomsråd John Sloan.

Ungdomsrådet er behjelpelig med påmelding om noen sliter med å få dette til.

Selve arrangementsdagen

Lørdag den 11. februar kl. 17.00 vil arrangementet for 2023 gå av stabelen i Kultursalen. 

Kjenner vi ungdommen og kulturskolen rett, vil dette bli et arrangement det er vel verdt å sette av tid til. Til alle mulige deltagere vil Steigen Ungdomsråd presisere at det er et lavterskel-arrangement, der alle kan bidra med sitt, smått eller stort. Sang, musikk, dans, maleri/tegning, foto, dikt og mye mer er innenfor kulturbegrepet.

God stemning

Ungdommen sier klart fra at dette ikke er en konkurranse om å bli best. Det fokuseres på at dette skal være koselig og gøy å være med, noe juryen også må forholde seg til.

Tidligere deltagere i UKM viser til den gode stemningen så vel på scenen som backstage, noe som helt sikkert vil bli også dette året. 

John Sloan kan love et åpningsnummer med skikkelig trøkk, så her blir det spennende både å være deltager og tilskuer.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.