Vellykket: – Det syntes at elevene var trygge på scenen og koste seg, sier dramalærer i Hamarøy kulturskole, Stine Braseth-Ellingsen etter premieren på forestillingen #JUL. Foto: Privat
Jula varer helt til påske:

Denne gjengen fikk omsider fremføre teaterstykket sitt

Etter fjorårets avlysning, klaffet det endelig for elevene i Hamarøy kulturskole og premieren på juleforestillingen #JUL.


– Det gikk kjempebra! sier en strålende fornøyd Stine Braseth-Ellingsen til NordSalten Avis. 

Hun er dramalærer i Hamarøy kulturskole, og har sammen med elevene satt opp teaterstykket #JUL som ble vist frem torsdag 21. april i Æventyrsalen på Hamsunsenteret. 

– Vi var åpenbart godt forberedt, og det vi hadde øvet på og forberedt fungerte som det skulle. Det syntes at elevene var trygge på scenen og koste seg. Det merket også publikum, som vi fikk god respons fra. Også lyden og alle lydeffektene satt som et skudd. Nå er vi stolt, glad og fornøyd med å endelig ha fått gjennomført forestillinga, sier hun. 

Som navnet tilsier, er #JUL en juleforestilling, og skulle egentlig ha premiere 3. desember i fjor. Det satte et koronautbrudd en stopper for. 

– Hvordan føles det å sette opp en juleforestilling i april?

– Jeg er ikke så opptatt av om det er april eller desember. Det er en forestilling vi har jobbet med lenge, og uavhengig av tema og innhold, så er det en godt gjennomført produksjon, sier Braseth-Ellingsen. 

Saken fortsetter under bildet. 

Stolt: Kulturskolelærer Stine Braseth-Ellingsen er både stolt, glad og fornøyd etter premieren på #JUL. Foto: Privat

En tverrfaglig produksjon

#JUL ble første gang gang satt opp i fjor vinter, og elevene i dramagruppa har vært sterkt delaktige i å skape historien og karakterene. Bak årets forestilling finner man en større og tverrfaglig produksjon, hvor også kulturskolens dansegruppe og skrivegruppe er involvert. 

– Denne gangen ønsket vi å gjøre det større og bedre. Da vi skulle sette opp forestillingen i høst, fikk vi med oss Andreas Altermark fra fra Sceneinstruktørordningen i Nordland, pluss at vi koblet på et par andre fag, forteller Braseth-Ellingsen. 

Til stykket er det også skrevet og spilt inn en egen julelåt av skrivegruppa på både norsk og lulesamisk, komponert av Erling Ramskjell og produsert av kulturskolerektor Svein Schultz. Braseth-Ellingsen forteller at “Endelig jul igjen” fikk sitt eget liv på NRK Nordland i desember.

Saken fortsetter under bildet. 

Stor produksjon: #JUL er kulturskolens første tverrfaglige teaterproduksjon, hvor elever fra både drama-, dans-, og skrivegruppa er involvert. Foto: Privat

Kulturskolens første store teaterproduksjon

Hun forteller videre at #JUL er Hamarøy kulturskoles første store, tverrfaglige teaterproduksjon, ettersom dette er tredje året kulturskolen tilbyr teaterfaget. 

– Det å se hva vi klarer å skape sammen, når mange gode krefter samarbeider, både elever, lærere og andre, er kjempemoro. I dag er vi bare glad og fornøyd og stolt. Også er det veldig motiverende å fortsette satsinga på teaterfaget. Det håper jeg vi kan få utvide, slik at enda flere elever kan få være med i fremtiden. 

 

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.