E6 i Sørfold. Det står om liv

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av May Valle, fylkestingsrepresentant Nordland Venstre, og Ida Gudding Johnsen, politisk nestleder Nordland Venstre.

Det begynner å bli en gjenganger at partiene som faktisk sitter på makta og pengesekken, men likevel ikke prioriterer E6, fremstår som strekningens høye beskytter i media. 

I dag var fylkesrådet igjen på radio i Nrk Nordland med sine krokodilletårer om E6. Denne gang v/fylkesrådslederen. Sist uke var det stortingsrepresentant Fagerås fra SV som var barmhjertig samferdselssamaritan. 

Det hjelper jo ingenting at AP, SP og SV i Nordland står frem og ønsker penger til E6 når de ikke makter å få regjeringen til å prioritere dette.

Den ulykkesutsatte strekningen gjennom Sørfold lå inne i Solbergregjeringens statsbudsjett for 2022, men ble tatt ut av Støre og co i 2023. Den var altså inne - men ble tatt ut. 

Prosjektet er overmodent, og høyt prioritert av Statens Vegvesen. Det ligger inne i Nasjonal Transportplan. Det eneste som mangler er å få penger på statsbudsjettet. 

Det kan regjeringen og SV fikse når statsbudsjettet skal revideres denne våren.

Strekningen ligger inne i Venstres alternative statsbudsjett. Det er vanskelig å ikke undre seg over at Venstre - uten representasjon fra Nordland på Stortinget - makter å finne plass til denne i budsjettet. Man skulle tro det ville være mulig også for AP, SP og SV - med tung representasjon fra den rødgrønne bastionen Nordland.

Nordland Venstre fremmer også uttalelse om E6 i fylkestinget denne uken. Der knyttes den til EUs sikkerhetsdirektiv, som 12 av dagens 16 tunneller ikke tilfredsstiller - og til den nye forsvarspolitiske situasjonen. 

Vi forventer at denne får støtte, og at Ap, Sp og SV leverer på den viktigste strekningen i Nordland. 

Det står om liv. 

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.