Evy Røymo, varaordførerkandidat Steigen Arbeiderparti. Foto: Privat

En god barndom varer hele livet!

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av: Evy Røymo, varaordførerkandidat Steigen Arbeiderparti.

Uansett hvilken jobb du har er det viktig at du har kunnskaper for å løse arbeidsoppgavene dine på best mulig vis. Videre trenger du verktøy og et trygt og utviklende arbeidsmiljø. I tillegg er det for svært mange viktig å ha kolleger omkring seg som sitter på annen kompetanse slik at kompliserte oppgaver kan løses enda bedre enn om en er alene om oppgaven. Din leder skal evne å legge til rette for at du har verktøyene du trenger, at du vet hvilke rammer du skal jobbe innenfor, at du får faglig påfyll når du trenger det og at du blir ivaretatt når problemer oppstår.

Det er slike fagmiljø vi ønsker at barna i Steigen skal bli møtt med hver dag i barnehage, skole og SFO. Barna som vokser opp i Steigen skal ha barnehage, SFO og skoletilbud som fremmer trivsel, mestring, læring og sosial utvikling. Vi vil ha folk på jobb som ser og forstår barns behov og som også skjønner når et barn trenger oppfølging og omsorg fra andre fagfolk som helsesykepleier, spesialpedagoger eller barnevern. Dette krever at vi klarer å rekruttere fagfolk til alle stillinger og at disse får en arbeidshverdag som gir utfordringer, utvikling, samhandling og trivsel.

Steigen Arbeiderparti er ikke komfortabel med at vi ikke har tilstrekkelig med fagfolk på jobb i Steigens barnehager. Vi tror at de som jobber der gjør så godt de kan utfra sine forutsetninger. Regelverket for barnehager har minstekrav til kompetanse- dette må etter vår mening til enhver tid være oppfylt. Vi ønsker at ansatte uten fagkompetanse tilbys mulighet til utdanning og vi må finne løsninger på hvordan tiltrekke oss og beholde folk med kompetanse til Steigen.

Det sies at en god barndom varer hele livet. Gi oss din stemme og vi skal jobbe for at barna i Steigen får et godt utgangspunkt!

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.