Flere kanselleringer: Torghatten Nord har i sommer måttet kansellere flere avganger på samtlige fergeavganger fra Bognes, Lødingen, Skarberget, Drag og Kjøpsvik. På Lødingen - Bognes har de i juli innstilt 82 avganger. Arkivfoto: Anders Stensland Olsen

Har innstilt 82 avganger i juli

Nord-Norges mest trafikkerte fergesamband har innstilt 82 avganger hittil i juli.


Det melder NRK Nordland. 

Til nå i juli har Torghatten Nord innstilt 82 av fergeavgangene på sambandet mellom Bognes og Lødingen. I følge NRK er dette det mest trafikkerte fergesambandet i Nord-Norge.

– Vi har ikke sett dette på andre strekninger. Vi har sett at avganger er blitt innstilt, men ikke i så stort omfang som her, sier prosjektleder Dag Hole i Statens vegvesen.

I følge Torghatten Nord AS, er ekstrem mangel på sjøfolk årsaken. 

Administrerende direktør i rederiet, Torkild Torkildsen, sier til NRK at de starter tidlig med planlegginga, men at det i år har vært ekstremt vanskelig å få tak i sjøfolk. Årsaken er at det er mange som vil ansette de samme folkene. 

Dag Hole sier Torghatten Nord kunne kunne planlagt bedre og ansatt mer mannskap, men poengterer også at rederiene konkurrerer om mannskap i et marked med for eksempel oljenæringen. 

Torkild Torkildsen sier Torghatten Nord jobber på spreng for at reisende skal slippe lang ventetid. 

– Vi har veldig mange flotte sjøfolk som har flytta på ferier og avbrutt ferier for å hjelpes til. Det er også pensjonister som er inne og tjenestegjør, sier Torkildsen.

Likevel er han redd for at de vil plages også utover i august. 

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.