Starter i dag: Fra torsdag 16. mars til 26. mars gjennomfører Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 øvelse i Saltenregionen. Formålet er å styrke deres evne til å håndtere ulike trusler og hendelser i området. Foto: Heimevernet

I dag starter øvelsen: –⁠ Det er viktig å trene nå, i lys av situasjonen i Europa

Rundt 700 soldater vil være synlige i Saltenregionen fra torsdag 16. mars til 26. mars.


I denne perioden vil Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) gjennomføre en øvelse i området.

Formålet med øvelsen er å styrke deres evne til å håndtere ulike trusler og hendelser i området.

Helt normalt

– Det er viktig å trene nå, i lys av situasjonen i Europa, men denne øvelsen er en del av vår helt normale trening, sier oberstløytnant Finn Ola Helleberg, sjef for Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 i en pressemelding.

Befolkningen vil møte på både kjøretøyspatruljer og patruljer til fots. Trafikkavviklingen kan bli påvirket noen steder, men HV-14 vil gjennomføre treningen på en måte som vil minimere ulempene for sivilbefolkningen.

Bruker løsammunisjon

– Vi trenger å trene for å kunne være i stand til å løse våre primæroppdrag, sikre at soldatene har de grunnleggende soldatferdighetene de trenger for å løse de oppdragene vi får i de områdene vi er ansvarlige for, fortsetter Helleberg.

Aktiviteten vil i hovedsak foregå på dag- og kveldstid, men noe aktivitet kan også forekomme om natten. Vi gjør oppmerksom på at det vil bli brukt løsammunisjon som en del av treningen. Vi ber om forståelse og tålmodighet fra befolkningen i Saltenregionen under denne perioden.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.