Sørfoldtunellene får sårt tiltrengt vedlikehold sommer 2023. Foto: Arkiv.

Ja til utbedring av Fauske-Bognes

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av: Siv Mossleth (Sp), Stortingsrepresentant for Nordland

Alle som har kjørt på E6 Fauske-Bognes vil se at dette er en veistrekning som har behov for betydelig oppgradering. Den er smal, den er ofte stengt og den er dermed en betydelig ulempe for alle som ferdes der. Selv om denne strekningen i mange år har hatt behov for utbedring så skjedde det ingenting i de årene Erna Solberg og Høyre styrte landet, sammen med regjerings- og budsjettpartner FrP. Sylvi Listhaug var også en del av denne alliansen.

Fra 2013 til 2021 var det Høyre & co som bestemte hvilke veistrekninger det skulle brukes penger på. Om Høyre i Nordland manglet gjennomslagskraft eller om det er andre årsaker til at den forrige regjeringen ikke prioriterte strekningen, det vet ikke jeg. Men ingenting skjedde på E6 Fauske-Bognes med Høyre bak rattet. Jeg synes derfor det er merkelig når en rekke representanter fra Høyre kritiserer meg og dagens regjering for manglende prioritering av E6 Fauske-Bognes i flere aviser i Nordland.

I revideringen av statsbudsjettet for inneværende år vedtok Senterpartiet, Ap og SV å bevilge penger til «forberedende arbeider på prosjektet E6 Megården–Mørsvikbotn». Dette gjør vi før vi er halvveis inn i regjeringsperioden, og legger et godt grunnlag for arbeidet videre med strekningen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.