Ivan Olsen. Foto: Privat
Minneord:

Ivan Olsen 1955-2022

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av Rita Fridfeldt, for styret i Hamarøy Næringsforening – Hábmera æládussiebrre.

Natt til lørdag 25. juni sovnet Ivan Olsen stille inn med sine kjæreste rundt seg. Ivan rakk å feire 67 årsdagen før sykdommen krevde hans liv. En rolig sommerdag i juli fulgte en fullsatt Sagfjord kirke Ivan på hans siste reise.

Ivan sitt hjerte lå i Nord-Norge – barndommen i Kjøpsvik og Innhavet sammen med mor Ragnhild og far Trygve skapte dype røtter for Ivan og hans seks søsken. Yrkeslivet på havet, fra dekksgutt til styrmann, ga samfunnet en mann med visdom og erfaring, men den tok aldri fra han hjertet for Nord-Norge.

Ivan var engasjert i samfunnet og menneskene rundt seg. En aktiv høyrepolitiker med meningers mot, og en spesiell interesse for helsepolitikk. Mang en politisk motstander tenker nå tilbake til friske debatter – men som alltid var kaffepraten og smilet der når de politiske diskusjonene var slutt. Ivans private liv kom aldri i veien for større mål, integriteten til Ivan var sterk.

Landsdelen vår sitter igjen med mange spor fra Ivans engasjement. Han tok stor del i etablering av klinikk i Alta, reinslakteri i Finnmark og egen næring med Han steike og Han skjenke. Disse erfaringene tok han med seg da han valgte å flytte hjem til Innhavet. Han kom nærmere sin mor og egen oppvekst, noe han ofte pratet varmt om.

Dette valget fikk vi i Hamarøy næringsforening – Hábmera æládussiebrre nyte godt av. Som nystartet forening var det et lykketreff for oss at Ivan valgte å begynne som vår daglige leder. 3 dager før pandemien stengte landet, tok Ivan fatt i arbeidet med å etablere en nystartet forening. Fra hjemmekontor og som eneste ansatte, engasjerte Ivan seg i små og store næringslivssaker i regionen. Takket være hans engasjement – på tross av pandemi og egen helse - takket være hans nettverk og glede i folk og næringer, har nå foreningen vokst og har et godt utgangspunkt for videre vekst. Det har vært godt for næringslivslederne våre å ha en bauta som Ivan å støtte seg til og søke råd hos, i en ellers urolig og usikker tid.

Det ligger spor av hans engasjement også hos oss som var en del av hans formelle nettverk. Vi minnes hans evne til å skape dialog, hans søkelys på samarbeid og å løfte i flokk, hans varme engasjement for å inkludere alle, hans kunnskap og erfaring som han så raust delte, med stor glede. Næringsforeningen er takknemlig for å ha hatt Ivan som daglig leder, han var en viktig mann for utviklingen av næringsforeningen.

Hamarøy næringsforening – Hábmera æládussiebrre sender de varmeste tanker til Ivans kjære og nære, hans mamma, kone, barn, og barnebarn.

Hvil i fred, Ivan, og takk for alt du var for oss.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.