Under teaterforestillingen Maurits maur og den store barnålkrigen ble publikum via skilt bedt om å reagere på dronningas tale.
Teateranmeldelse:

Maurits maur og den store barnålkrigen

Bø barneteater har ligget i ro under koronapandemien, men våknet til liv igjen med en skikkelig sprek forestilling lørdag og søndag.


Handlingen foregår i rødmaurenes tue der det er både arbeidsmaurer, offiserer og en dronning. Maurits maur kan lese i et blad, og får besøk av Maurhild, som prøver å ta etter. Men snart kommer svartmaurene, som er fiender av rødmaurene, og spenningen stiger. De har begge en felles fiende, nemlig menneskene – som planlegger en motorvei gjennom maurskogen. Det ender med at maurene går sammen mot den ytre fienden, og kommer med kreative forslag som at de kan sperre veien med barnåler, eller de kan til og med sprenge den! Det ender med at veien legges utenom maurskogen, og rød- og svartmaurene får ha området sitt i fred.

Dronninger: Rød (Lykke Vestvatn) og svart (Iben Karoline Nes) i forhandlinger.

Støttespillere

Skuespillerne er fra 4.-7. klasse. Ann Rita Vestvatn er instruktør i samarbeid med Andreas Altermark. Ungene hadde fått utrolig fine kostymer med Marit Reinholdtsen som kostymeansvarlig, godt hjulpet av Gøril Aalstad og Mari Syraksen.

Og sminkerne, Marit Reinholdtsen, Kjersti Bjerkås og Inger Helen Hammerseth, fortjener ekstra skryt. De har klart å trylle fram en fantastisk gjeng med unge, yrende maurer på scenen. Og i orkesteret satt Bjørn Anders Nymoen på trommer, Magnus Aalstad på gitar, trekkspill - og Kjell Fredriksen på gitar. Gode hjelpere alle sammen!

Sang- og spilleglede

Ungene så ut til å trives på scenen. Sang- og bevegelser var fint innøvd, og de rutinerte skuespillerne lot seg ikke affisere av at det var mange små unger i salen som også gjerne ville si noen ord! Det hele løste seg til alles tilfredshet, og munnet ut i en feiende frisk sluttsang med både bomfadderi og fadderullan dei!

Forestillingen ble avsluttet med felles sang.

Det er fint å se at barneteatret igjen er i aktivitet. Det har alltid vært en god rekrutteringsarena for ungdomsteater og Steigen sagaspill. Så får man bare håpe at Sagaspillet fortsatt vil være en arena for videre utvikling av både skuespillere og musikere.

Vel blåst, Bø barneteater, dette lover godt for framtida!

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.