Blålysetatene deltar i beredskapsøvelser i tunnelene. Illustrasjonsfoto: Silje Drevdal / Statens vegvesen.

Stenger E6 i Sørfold i tre timer i kveld

I dag, torsdag 12. oktober, holder Statens vegvesen en beredskapsøvelse i Berrflogtunnelen på E6 i Sørfold i Nordland. Vegen blir helt stengt i tre timer fra klokken 19.00 til 22.00.


Som meldt i media i forrige uke bør trafikanter som skal reise gjennom E6 Sørfold i kveld planlegge turen godt for å slippe å vente i tre timer på nord- eller sørsiden av Berrflogtunnelen.

Øvelsen i Berrflogtunnelen er en fullskalaøvelse, hvor nødetatene brann, politi, ambulanse og tilhørende nødsentraler deltar, melder Statens Vegvesen.

Vegen blir helt stengt i tidsrommet fra klokken 19.00 til 22.00 torsdag 12. oktober. Det blir ingen gjennomslipp av trafikk i denne perioden. 

I denne tunnelen blir det stengt mellom kl. 19 og 22 i kveld.

Busser nordfra når ikke toget på Fauske

Bussrute 100 fra Sortland klokka 15.45 og fra Narvik klokka 16.25 vil bli kraftig forsinket underveis, og vil ikke rekke sørgående tog fra Fauske klokka 22.02. Bussene fortsetter på ruten til Bodø så snart tunnelen åpner for trafikk igjen, melder Nordland fylkeskommune. 

– Vi forstår at det er uheldig for trafikantene at vi må stenge vegen, men vi har tunnelsikkerhetsforskrifter og håndbøker som setter krav til gjennomføring av øvelser. Samtidig er det viktig å minne om at øvelser som denne er en viktig del av vårt kontinuerlige arbeid med å sørge for et effektivt, trygt og fremkommelig vegnett, sier brannvernleder Thomas Hansen Loe i Statens vegvesen.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

E6Sørfold