Fred-E. Dahlberg, 1. kandidat for Hamarøy Frp. Foto: Arkiv.

Tilsvar til Per Elling Braseth-Ellingsen, ordførerkandidat for Venstre

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av Fred-E. Dahlberg, 1. kandidat for Hamarøy Frp

Hamarøy FrP observerer at Braseth-Ellingsen blir provosert av andre partiers tilnærming til kommende valgkamp. Han mener at Hamarøy FrP bruker uakseptabel språkbruk ved partiets standpunkter ift kommunesammenslåingen og samisk språkforvaltning, begge gjennomført uten at innbyggerne har fått uttale seg om disse omfattende reguleringer og inngripende endringer.

Braseth-Ellingsen får mene det han vil, dog ville det kanskje være lurt å sjekke ut den representative folkemeningen i kommunen før han refser og bruker pekefingeren! Boomerangen som kjent, slår tilbake!
Hamarøy FrP er enig i at det i Hamarøy er mange forskjellige personer med forskjellig bakgrunn, språk, ståsted, meninger og visjoner. Mangfoldet er stort, men at en gruppe skal løftes og stilles foran øvrige innbyggere er feil.

Braseth-Ellingsen poengterer at en kommunesammenslåing ikke skjer uten friksjon.

Normalt er det gjennom åpne og demokratiske prosesser at sammenslåing av kommuner skjer! Så skjedde ikke i forløpet til sammenslåingen i 2020, tvertimot er Hamarøy en konstruksjon som ikke vil fungere uten at særrettigheter balanseres.
Utvikling av samfunn skjer etter at det indre liv fungerer og der alle får delta etter evne og interesser. Vi synes ikke at kommunesammenslåingen var et friskt pust, det gode styret blir etterspurt dagstøtt – lite har endret seg til det positive etter valget i 2019.

Vi er enig i at vi skal holde fokus på muligheter og det er derfor Hamarøy FrP stiller til valg. Så får innbyggerne si sin mening og denne gang i hemmelig valg, ikke som ved forrige korsvei der innbyggerforslagets signaturliste ble et offentlig dokument før blekket var tørt. Innbyggerforslaget ble heller ikke realitetsbehandlet av kommunestyret og med det, lukket alle muligheter for demokratiske utvikling. Hamarøy FrP inviterer innbyggerne i Hamarøy til å gi sin støtte til det partiet som vil balansere politikk og gjeninnføre lokaldemokratiske strukturer.

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.