En vinterkveld ved Stolo. Foto: Kjell Fredriksen
Turspalta med Kjell Fredriksen

Tur opp Svartvassdalen til Stolo

Kjell Fredriksen, friluftslivsentusiast og fotograf gir deg sine beste turtips tilpasset årstida. Ble du inspirert av turen?


Landskapet øst av Innhavet har mange flotte turmål og denne gangen skal jeg ta dere med opp Svartvassdalen til Stolo. 

  Turfakta:

  • Noe lang og krevende tur
  • Ganske greit å gå, krysning av 2 elver
  • Passer for turvante noe eldre barn
  • Flott og spennende natur
Parker ved traktorveien ved E6 nederst i Svartvassdalen og ta deg opp til Svartvatnet på høvelig god traktorvei. Gå videre på vestsiden av vatnet, det er jo en flott tur i seg selv.

Ta deg over elva fra Geva, du må et stykke ovenfor utløpet, stien viser vei. Du må også krysse elva ned fra Ankersvatnet, men den er grei å krysse flere steder. Og nå er du i indrefileten på turen.

Turen opp langs østsiden av elva opp til Stolo er en nytelse. Mange flotte små fosser og stryk, flott furuskog og greit å gå. Og så kommer du opp til det stedet som jeg synes er vakrest i Hamarøy - Stolo. Har gått denne turen både sommer og vinter og det er flott uansett. 

Det er mulig å ta returen over Krokfjellet, da får du en flott utsikt over Sagfjorden og fjella rundt. Tur opp Svartdalen, 7 km. Retur over Krokfjellet, 5 km.

Foto: Kartverket

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.