Fritidsleder i Hábmera suohkan - Hamarøy kommune Gerda Jaanus (bildet) og barne- og ungdomsarbeider i Steigen kommune Camilla Andersen ønsker å bygge relasjoner på tvers av kommunegrenser. Foto: Privat.

Vil bygge relasjoner på tvers av kommunegrenser

Med arrangementet «Hamarøy og Steigen blir bestevenner» ønsker Nord-Saltenkommunene å lage nye møteplasser for unge.


Hamarøy og Steigen er nabokommuner, men ifølge kommunene er det ikke mange fellesarenaer for ungdom til å møtes.

Med arrangementet «Hamarøy og Steigen blir bestevenner» på fredag 3. november håper kommunene at det skal endre seg i arrangementet som er støttet av ungdommens fylkesråd.

– Ungdomene fra Steigen og Hamarøy har tidligere vært sammen på arrangementet Rock mot rus i Andenes og håper at dette kan bli en tradisjon og at de kan samarbeid om mange andre prosjekter framover, fremgår det av Hamarøy kommunes hjemmeside.

De skriver videre at det også er mange ungdom fra Steigen som kommer til Knut Hamsun videregående skole, og de mener arrangementer som dette gir en fin mulighet for ungdom fra Steigen til å bli bedre kjent med Hamarøy.

– På fredag, 3. november kl. 17, møtes ungdom på Høyborgen fritidsklubb for å spise litt middag sammen, deretter skal de ta en tur til Hamarøyhallen for noen fellesaktiviteter og omvisning i klatrehallen, skriver kommunen.

Videre utover kvelden blir det muligheter for ungdommene å spille biljardbord, air-hockey, mange forskjellige brettspill, Xbox, musikk og så videre.

– Vi satser på at det blir en artig fredag og at dette kan bli en start for videre godt samarbeid med vår kjære nabokommune, skriver Hamarøy kommune avslutningsvis.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.