Felles uttalelse fra Likestillingssenteret KUN i Nordland, Reform - ressurssenter for menn i Oslo og Likestillingssenteret i Hamar. Foto: Privat.

Som et land som forsvarer menneskerettighetene, fred og likestilling kan og bør Norge gjøre mer

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av: Felles uttalelse fra Likestillingssenteret KUN i Nordland, Reform - ressurssenter for menn i Oslo og Likestillingssenteret i Hamar.

24.mars er den internasjonale dagen for rett til sannhet om grove menneskerettighetsbrudd og for verdighet for ofrene. Dagen hedrer minnet til ofrene for grove og systematiske menneskerettighetsbrudd og fokuserer på retten til sannhet og rettferdighet.
 
Likestillingssenteret, Reform - ressurssenter for menn og likestillingssenteret KUN har som formål å fremme likestilling og mangfold, og vårt arbeid omfatter arbeid for rettferdighet, likeverd og grunnleggende menneskerettigheter. Vi er svært berørte og bekymret over det som skjer i Gaza.

Den internasjonale domstolen (ICJ) har konkludert med at det er fare for folkemord i Gaza, og åpnet sak mot Israel. Dette forplikter Israel til å gjøre alt de kan for å hindre folkemord. Det forplikter også alle andre stater til å gjøre det de kan for å hindre at det skjer.

Vi vet at krigen også berører mange i Norge, som opplever Vestens mangel på respons på grusomhetene vi nå ser som en nærmest eksistensiell trussel mot seg og sine. Vi er bekymret over økende antisemittisme og rasisme mot palestinere i Norge.

Likestillingssentrene i Norge jobber daglig med konsekvenser av urett, kriger, ekstremisme og maktmisbruk, og har et ansvar for å varsle når vi ser det skjer. Som et land som forsvarer menneskerettighetene, fred og likestilling kan og bør Norge gjøre mer.

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.