Veiene i Nord-Norge står nederst på ventelista til regjeringen

Meninger: Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.


Av Linnea Athena Olsen, 1. nestleder i Nordland Unge Høyre, og Maria Munkhaug Olsen, fylkesleder i Nordland Unge Høyre

For hvert år regjeringen underprioriterer veiene i Nord-Norge, underprioritererer de trafikksikkerheten til helt vanlige folk. I fjor mistet 118 personer livet på norske veier. Det er 118 personer for mye. Nordland var fylket med størst økning i antall omkomne fra 2021 til 2022. Økningen var på hele 11 omkomne på ett år. For hver gang regjeringen kutter i samferdselsprosjekter, kutter de også i liv som mulig kunne blitt reddet på norske veier. 

I revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem i år er E6 Sørfold ikke på prioriteringslista til regjeringen. Den ulykkesutsatte strekninga ble heller ikke prioritert i statsbudsjettet i fjor. Det er uholdbart at regjeringen ikke har evne til å prioritere en så farlig og trafikkert veistrekning. I Høyre sitt alternative reviderte nasjonalbudsjett la vi frem dobbelt så mye for å oppgradere veistrekningen. Vi vil prioritere veiene i Nord-Norge fremfor å plassere Nord-Norge nederst på ventelista når det kommer til å oppgradere viktige veiprosjekter. 

Staten har aldri tjent så mye penger som det den gjør nå. Det er nå vi har sjansen og muligheten til å gi Nord-Norge et løft ved å prioritere viktige samferdselsprosjekter som kan være avgjørende for generasjoner som kommer etter, verdiskaping i en hel landsdel og trafikksikkerheten til alle som kjører på livsfarlige veier hver eneste dag. Da er det kritisk at nåværende regjering ikke evner å legge mer i potten for en ulykkestung veistrekning som E6-Sørfold. 

E6 Sørfold binder Nord-Norge sammen. En oppgradering av denne veistrekningen vil være med å oppgradere hele Nord-Norge som landsdel. Det handler om at yrkessjåførene skal komme trygt frem med varene vi trenger, at folk skal føle seg trygge når de kjører på veiene og at næringslivet i Nord-Norge skal gå mer effektivt med gode forbindelser. Vi har ikke tid til å vente lenger. For hvert minutt som går kan det potensielt oppstå nye ulykker der noens barn, mamma eller bestefar går tapt. E6 Sørfold må prioriteres nå. 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.