Josefine har alltid hatt interesse for det kreative. Foto: Privat
Av unge for unge

Fra hobby til nettbutikk

Ung gründer etablerer nettbutikken «Josefine’ Art Corner».


Hamarøyjenta Josefine Aasjord har alltid vært kreativ, og finner stadig nye ting å fylle fritiden med. Nå selger hun selvlagde produkter, alt fra øredobber til postkort. 

– Jeg kan sitte i timevis og styre med kreative småtterier, sier Josefine.

Interessen for det kreative kom tidlig, og hun har siden tidlig barndom alltid gledet seg til kunst- og håndverktimene, og de årlige påske- og juleverkstedene.

Økt etterspørsel 

Høsten 2021 begynte Josefine å ta hobbyen sin mer seriøst. 21-åringen forteller at det i starten var vanskelig å finne ut hvor eller hvordan man skulle starte, men føler nå hun har kontroll.

Hun selger nå produktene sine på Etsy, og etter stor forespørsel fra lokale, opprettet hun også en Facebook-side.

– Nå føler jeg at jeg har et ganske godt grep på det jeg gjør, og håper det kan vokse til noe større etter hvert, forteller 21-åringen.

Aasjord bruker mye tid for at bildene av produktene som skal få rett design. Foto: Privat

Tidkrevende

Produktutviklingen skjer ikke over natten, det er mange ting som skal på plass. Mye av tiden går med til å bestille inn produkter og materialer. Deretter må hun finne ut hva som passer best sammen. 

Selv etter at produktene er ferdige er det fortsatt mye igjen av prosessen. Produktene skal ut på nettet, og for å gjøre de mest mulig attraktive må motivet være ryddig og rett lyssatt. I tillegg må bildene få rett design. Deretter kan gründeren endelig publisere produktene på nettstedene sine.

– Facebook er heldigvis veldig brukervennlig, men på Etsy er det mer komplisert. Det er en internasjonal side, hvor kundene potensielt er fra hele verden. Dette gjør at jeg må lage shipping-profiler til hvert eneste land, ha kontroll på fraktkostnader, samt om Norge kan sende post dit. Alt dette tar tid, forklarer Josefine.

Drømmer om å leve av hobbyen

Josefine Aasjord er vokst opp og bor på Innhavet. Til vanlig jobber 21 åringen som operatør for Responssenter og sentralbord HT-Safe AS på Oppeid. Nå forteller hun at det alltid har vært en drøm å åpne butikk og drive for seg selv, men at hun foreløpig kun kommer til å holde seg til å selge produktene online. 

– Som jeg sa tidligere drømmer jeg om å kunne leve av dette på fulltid, imens holder jeg meg til Etsy, Facebook og fysiske salgsboder en gang iblant. Det å pakke og sende bestillinger er noe av det artigste jeg vet, avrunder Josefine Aasjord.

- For å gjøre produktene mest mulig attraktive må motivet være ryddig og rett lyssatt, forteller Josefine. Foto: Privat

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.