Den flotte canyoen og øverst oppe i horisonten kan du skimte Kanonen. Foto: Kjell Fredriksen
Turspalta med Kjell Fredriksen

Tur til Kanonen

Kjell Fredriksen, friluftslivsentusiast og fotograf gir deg sine beste turtips tilpasset årstida. Ble du inspirert av turen?


Hellmobotn innerst i Tysfjorden er et flott utgangspunkt for turer i sommerhalvåret når hurtigbåten har rute dit. Tidligere kunne en dra inn på fredag og ut på søndag, vet ikke hvorledes det er nå. 

  Turfakta

  • Tur der du må inn til Hellmobotn
    (Sjekk hurtigbåtruter)
  • Noe krevende tur som passer for turvante barn
  • Flott utsikt
Man kan starte fra hurtigbåtkaia og gå innover til Sverige; eller gå sørover til Gjerdalen eller som denne turen jeg beskriver - en dagstur opp til "steinmonumentet" Kanonen.  

Turen følger stien opp forbi husene nede på sletta og videre oppover bratta til det flate nivået ovenfor bebyggelsen. Du passerer Stabburselva på bru like nedenfor Vuodnabatjávrre og da begynner stigningen slik at du kommer over flogene på sørsiden av vatnet.

Nå begynner du å se den flotte canyoen innover langs ruta til Sverige og øverst oppe i horisonten kan du skimte Kanonen, en mektig steinformasjon hvorfra du har et flott skue inn til botn av steindalen og også nedover løypa du har gått.

Det er en stund siden jeg har gått denne ruta så det er mulig at det er noen omlegginger. Men det er gjort et durabelt dugnadsarbeide her inne med stier og bruer så turen er lett å finne fram.

Foto: Kartverket

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.