Festivalkomitéen som var til stede, fra venstre: Kjell Fredriksen, Eirik André Fredheim, Beate Sørensen, Kurt Haukås, Alf-Helge Andreassen. Foto Svetlana Gracheva

Kystfæstivalen med programslipp

Foredrag, konserter, seminarer, markedsdag, turer og vandringer. Det er bare en liten del av det man kan oppleve på Skutvik fra 20. til 27. juli i år.


Det fremgår av Fæstivalkomitéens presentasjon av programmet forrige søndag.

I tillegg blir det ungdomsdag, barnedag, «Trang Fødsel» og «Zimmermann», Lars Bremnes og Odd Eidner, skriver arrangøren.

Sommeren 2023 ble Skutvik Kystfæstival arrangert for aller første gang, og det er vel passende å si at det ble en stor suksess!

Det er sikkert grunnen til at mellom 35 og 40 personer hadde tatt turen til Skutvik på folkemøte 12. mai for å høre om planer og arbeid rund fæstivalen. 

Kystfæstivalen (med Æ) starter lørdag den 20. juli med åpning av kunstutstilling i det gamle lakseslakteriet på Skutvik. På kvelden arrangeres det åpningskonsert med selveste «Trang Fødsel» og «Zimmermann» 

Lørdagens startskudd blir etterfulgt av et rikt program som varer hele uken. Blant annet byr Kystfæstivalen på foredrag, turer, konserter med mer. Det planlegges blant annet en tur til Lundøya med foredrag av Odd Eidner, som har røtter der.

Fra programslippet søndag. Foto Svetlana Gracheva

I år vil det være et ekstra fokus på barn og unge. Det blir en aktivitetsdag for barn mellom 6 - 11 år, der de vil få underholdning de sent vil glemme.

Det arrangeres også en egen aktivitetsdag for ungdommer, som blir etterfulgt av konsert på kvelden. Det er en del av Bodø2024UNG prosjektet. Ungdomsdag arrangeres av ungdom til ungdom. For at alle skal få mulighet til å delta på gratis aktiviteter, settes det opp gratis buss fra Innhavet til Skutvik og tilbake. Mye å glede seg til! 

Hele uken vil det være servering av varm og kald mat hver dag på brygga. I tillegg vil det være flere musikalske innslag på «Bryggekanten Scene». 

På Fæstivalens siste dag fortsetter Skutvik tradisjonen med en markedsdag, etterfulgt av vorspiel på kvelden og konsert! 

Fæstivalkomitéen takket avslutningsvis alle som tok seg tid til å komme på folkemøtet. 

Komitéen kom også med en oppfordring til alle om å stille som frivillig til ulike oppgaver. Her snakker vi om rigging, rydding, pubdrift, kafedrift, kakebaking, parkeringsvakter, Fæstivalkontoret, vakthold, produksjon og servering av mat, gjennomføring av ulike arrangementer, back-stage ansvarlige.

 

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.