Jørgen Jenssen er positiv til at arrangementet vil bidra til rekruttering av unge til kommunen. Foto: Arkiv.
Av unge for unge

Vil skape bolyst i kommunen med teknologi

Ungdommer fra Hamarøy vil få mulighet til å få et spennende innblikk i teknologien som brukes i kommunen.


Den 7 til 9. august vil teknodagene arrangeres for ungdommene i Hamarøy. Daglig leder i Hamarøy Næringsforening Jørgen Jenssen, har store forhåpninger for at arrangementet vil lykkes.

– Teknodagene er et tre dagers arrangement designet for å gi ungdom dypere innsikt og forståelse for hvordan vi anvender teknologi på Hamarøy. Vi ønsker å vise hvordan teknologi brukes i yrkene og hvilke muligheter som finnes der. Vårt mål er å belyse at man kan finne spennende jobber lokalt her, og at vi trenger fremtidens kompetanse her, sier Jenssen til NSA.

Ønsker å tiltrekke lokal ungdom

For å kunne rekruttere unge til arbeidsplasser i kommunen, har lokale bedrifter, Hamarøy kommune og næringsforening inngått et samarbeidsprosjekt. Sammen har de lagd et arrangement som forhåpentligvis vil tiltrekke lokal ungdom for å finne jobb i kommunen.

– Bakgrunnen for Teknodagene er at næringsforeningen, sammen med bedriftene i Hamarøy, ønsker å satse på fremtidens arbeidstakere. Vi vil vise ungdom at det finnes spennende og givende jobber her på Hamarøy, for de som ønsker å jobbe med fremtidens teknologi. Vi har tilpasset konseptet for å passe Hamarøys unike struktur og næringslandskap, slik at vi kan gi deltakerne en opplevelse som er relevant og inspirerende for dem, forteller Jenssen.

Hva kan deltakere forevente?

– Gjennom lek med teknologi ønsker vi å oppnå målet vårt. Vi har ingen planer om at dette skal bli skoledager eller klassiske bedriftsbesøk, men heller en mulighet for å bli kjent med all den spennende teknologien som anvendes lokalt. Deltakerne vil få en unik mulighet til å delta i aktiviteter som droneflygning, produksjonsstudier av vannkraft, workshop om velferdsteknologi og utforskning av kvartsens rolle i moderne teknologi, opplyser Jenssen.

Oppfordrer ungdom til å melde seg på 

Teknodagene er rettet mot unge mennesker som ønsker å lære mer om fremtidens arbeidsplasser på Hamarøy, eller som allerede har planer om å jobbe med teknologi. Aldersgruppen er fra 13 til 16 år.

– Dette gir ungdom en flott mulighet til å utforske teknologi i en morsom og interaktiv setting, uavhengig av tidligere erfaring, sier Jenssen.

Teknodagene vil finne sted i Hamarøy kommune, og vi vil være spredt over hele kommunen. Arrangørene vil organisere transport for alle deltakerne til de forskjellige aktivitetene. Jenssen mener at dette er en unik mulighet og håper at interesserte ungdommer vil melde seg på.

– Vi oppfordrer alle interesserte ungdommer til å melde seg på og bli med på et av sommerens mest spennende arrangementer. For mer informasjon, besøk vår Facebook-side eller ta kontakt med Hamarøy Næringsforening. Vi garanterer god stemning, spennende aktiviteter og inspirerende karrieremuligheter. Alt du trenger å ta med er godt humør og et nysgjerrig sinn, avrunder Jensse

Debatt
NordSalten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.