Av: Ellinor Nerbø
Kunne man starte opp fiskingen litt tidligere og la sesongen vare utover i september? Det sies jo at smaken på pukkellaks ikke er verre enn på annen laks fra det åpne hav. Kanskje er det først og fremst utseendet som gjør at noen synes den virker lite innbydende. Men når man fileterer den er den egentlig dårligere enn «vanlig» laks? Selv har jeg ikke smakt pukkellaks, så smaken skal jeg ikke uttale meg bastant om. Men jeg tror neppe den er verre enn andre laksetyper. Det viktigste er uansett å få denne «kulformede» fisken opp av sjøen, så den ikke fortrenger villaksen, til glede både for fiskere og turister. For å si det slik, oppdrettslaks er ikke for min gane. Den hører i alle fall ikke hjemme som mat, verken for folk eller rev.
Miljøvernleder Gunnar Svalbjørg med pukkellaks under forrige innsig for to år siden. Foto: Privat
Kampen mot pukkellaksen
Dette innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og gir uttrykk for skribentens holdninger.