SAVNET: Politiet har siden 9. juni etterforsket saken hvor Stian Hole er meldt savnet. Hole ble sist sett på ettermiddagen 7. juni på butikken på Storjord i Hamarøy. I tiden etter er det gjennomført omfattende søk flere steder i Hamarøy. Foto: Privat
Familien til savnede Stian:

–⁠ Vi er urolige, har det tøft, har mange spørsmål og ønsker bare å finne Stian

Stian Hole har vært savnet siden 7. juni, og nå ber familien om hjelp fra lokalsamfunnet.


Familien beskriver en tøff tid de siste to månedene, og synes det er utfordrende å ikke vite hva som har skjedd med Stian. 

– Vi har det veldig vanskelig. Det som er vanskelig er å ikke vite hva som har skjedd. Er det en ulykke eller en kriminell handling? Det er det vi lurer på og ønsker svar på. Han er sporløst borte.

– Vi er urolige, har det tøft, har mange spørsmål og ønsker bare å finne Stian, sier familien til den savnede, til NordSalten Avis.

Ønsker hjelp fra lokalbefolkningen

Familien snakker varmt om den savnede, at han var en person som var glad i turer, fisking og sine nærmeste. 

– Stian er veldig glad i familie og venner. Han er en omsorgsfull mann. Stian bor i Bodø, men var på Storjord for å besøke en venn, og på den tiden han var der fikk han benytte seg av denne lavvoen ute på Hærøysletta. Vi skjønner ikke hva som kan ha skjedd. Men vi holder alle teorier åpne, som politiet sier.

– Han har en familie som er veldig glad i han. 

De pårørende håper at flere kan bidra i søket etter Stian.

– Det vi ønsker, er at de som har sommerhus der ute (Tysnes journ. anm), sjekker eiendommene sine, for innbrudd eller lignende. Så vet vi at det er bær- og jaktsesong. Vi håper noen kommer over han.

Ingen nye funn

Politiet informerer at det planlegges nye søk etter Stian Hole.

– Det er ikke gjort nye funn i saken de siste tre ukene som har gitt politiet noen ytterligere indikasjoner på hva som har skjedd med Stian Hole. Det planlegges nye søk i området hvor politiet kjenner til at han oppholdt seg før han ble meldt savnet. Politiet kan ikke si noe mer konkret om når disse søkene vil bli foretatt, skriver politiinspektør Bjarte Walla i en e-post til NordSalten Avis.

Debatt
Nord Salten Avis oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.